Детско столче за кола Dualfix i-size

Какво е i-size?

Монтажът на детско столче за кола с абсолютна 100 % сигурност може да бъде трудно, тъй като всеки автомобил е различен. Поради тази причина Britax Römer е разработила първото детско столче с ISOFIX. ISOFIX е стандартна система от свързващи точки, с която е оборудван почти всеки автомобил, като създава здрава връзка между детското столче и шасито на колата. 

I-size е името на нов европейски стандарт, който се отнася за детски столчета за кола за деца под 15 месечна възраст. Той не замества ECER44/04, но осигурява допълнителна защита по няколко нови начина. Първо, задължава столчето за кола да се използва с гръб към движението до минимум 15 месеца, вместо досегашните 9 до 12 месеца. I-size предоставя по-добра защита на главата и врата, заради по-дългата си употреба с гръб към движението. I-size задължително използва Isofix и не изисква колан за монтажа на столчето. Накрая, стандарта променя изискването и вече продължителността на употреба се определя с височината на детето, а не с килограмите.

 Спецификация

Forward facing

Монтаж по посока на движението 76 – 105 см.

Backward facing

Монтаж с гръб към движението 40 – 105 см.
Размери(H x W x D)
48 x 44 x 74 см.
Тегло на седалката
15 кг

С ротация на 360° най-новото столче на Britax-Roemer прави поставянето на детето изключително лесно. Освен това столчето е еднакво удобно за употреба и монтаж както с гръб към движението, така и по посока на движението (естествено, като не се забравя, че возенето обратно на движението е цели 5 пъти по-безопасно).

Първоначално, от самото раждане на детето столчето се използва единствено с гръб към движението от 0-9 кг, след което се предоставя опцията да може да се обръща и по посока на движението от 9-18 кг или да остане с гръб към движението от 0-18 кг. Това прави столчето изключително гъвкаво и разнообразно, подходящо от новородено до поотраснало дете. Столчето е проектирано с всички обезопасителни технологии, които можете да очаквате от марка, като Britax, като ISOFIX и 5-точкови колани, както и обезопасително краче на пода, осигуряващо допълнителна стабилност. Може да сте сигурни, че с това столче детето е наистина добре обезопасено.

Цена- 980-1080 лв. с ДДС, в зависимост от цвета.

Share