Детски столчета за кола Britax-Romer- 5 точкова система с 360° защита

Нашата 360° цялостна система за защита осигурява оптимално безопасна среда при всички типове инциденти – фронтални, странични удари и преобръщане. Системата от 5-точкови колани е важна част от това.

Britax-Romer снимка с катастрофаКакви са предимствата на детски столчета за кола Britax-Romer с петточкови колани

Когато произвеждаме нашите столчета за кола, предположенията са ни, че пътниците ще бъдат изложени на сили, въздействащи от всички посоки, като основния фокус е върху най-често срещаните типове инциденти- челни и странични сблъсъци. В случай на инцидент, пътниците са подложени на огромни натоварвания. При челни сблъсъци вертикални сили могат да повдигнат пътниците от техните седалки, ако не са надеждно обезопасени – превозното средство действа като катапулт.

Предимствата на детско столче за кола оборудвано със система с петточкови колани са:

  • В случай на инцидент, детето е задържано в столчето за кола, къдетопетточкови колани на Britax-Romer получава оптимална защита.
  • В случай на инцидент, детското столче за кола удържа детето в контролирана среда. Пътниците не са внезапно изложени на енергията, а вместо това тя се разсейва контролирано от петточковата система.
  • Енергията образувана от инцидента е отклонена от детето.
  • Енергетичните пулсации се поемат от абсорбиращите гръдни подложки, които отклоняват енергията по контролиран начин.

Всичко това много намалява ефекта на енергията на удара върху детето и възможните наранявания в областта на главата и врата.

Детски столчета за кола Britax-Romer с петточкови колани

Всички бебешки кошници на Britax и детски седалки за деца (с изключение на група 3) са оборудвани с петточкови системи. За по-големи деца (над 4 или 6 години) препоръчваме използването на бустър столчета за кола с висок гръб, които гарантират оптимално позициониране на автомобилния колан и осигуряват допълнителна странична защита на главата и торса.

Още по темата:

Обезопасяване на детето в колата- десетте най-важни правила.

Често задавани въпроси за детските седалки.

Сложете децата си в столче за кола- правилно!

 

 

 

 

Share