Как да изберете подходящо детско столче за кола?

Важно е да изберете столче за кола, което да е съобразено с възрастта на вашето дете и неговото тегло. Съвети за безопасност: на пазара в Швеция, Норвегия и Финландия се препоръчва детето ви да се вози обърнато назад толкова дълго, колкото е възможно- до около 4/5 годишна възраст. Обърнатото назад столче за кола е надраснато, когато горната част на ушите е на нивото на горния ръб на столчето за кола. Когато обърнете, детето да се вози с лице напред, на около 4/ 5 години,  за най-безопасни се смятат бустер седалките с висок гръб. Използвайте седалка тип бустер с висок гръб докато детето е на около 10-12 години (36 кг). Britax спазва най-високите стандарти на безопасност и защитава вашето дете по най-добрия възможен начин.

 tablica столче за кола шведски модел Britax romer

 

Кога трябва да смените детското столче за кола?

  • Преминете от група 0 или 0+ към група 1-2 столче за кола, когато вашето дете може да седи уверено и без помощ, надвишава лимита на килограми и/или когато главата им достигне ръба на бебешкото кошче

  • Преминете от група 1-2 към група 2-3 столче за кола, когато детето ви надмине лимита по килограми, или върха на ушите на детето достигне ръба на детското столче.

Регулаторен стандарт ECE 44 изисква детето да се вози в обърнато назад столче за кола докато неговото тегло не достигне 10 кг (Група 0) или 13 кг (Група 0+). Ние препоръчваме да возите децата си в обърната назад позиция колкото е възможно по-дълго – докато детето тежи най-малко 13 кг. Или докато неговата глава не достигне ръба на бебешкото столче за кола. Тази позиция може да бъде запазена и при по-големи деца- до 18-25 кг (приблизително 4/ 6.5 години), като използвате специални обърнати назад детски столчета за кола, които се продават предимно в Швеция. Подобни столчета изискват инсталация от трениран персонал. Те имат и допълнителни колани за обезопасяване на детското столче към автомобила и може и да не се съберат в някои автомобили, тъй като обикновено са по-големи. За допълнителна информация, моля свържете се с нас.

Защо някои столчета за кола покриват повече от една група?

Столчета с повече от една група или комбинирани седалки са регулируеми и растат с детето. Ние сме извели комбинираните столчета за кола до нови нива на безопасност и комфорт и те са се превърнали в очевидния избор за много родители, баби и дядовци и тези често возещи деца от различни възрасти.

Защо да купите столче от една група?

Столчетата за кола от една група имат най-добрата форма, оптимизирана за теглото на детето. Те също така осигуряват допълнителен комфорт и практически функции:

  • Столчета за кола от група 0+ са по-подвижни и могат да бъдат използвани вкъщи, в колата, и като част от система за пътуване с детска количка.

  • Столчета за кола от група 1 имат удобни системи за наклон, които са лесни за регулиране дори когато вече са инсталирани в колата.

Не купувайте втора употреба столчета за кола!

Най-общо казано никога не знаете историята на столчето за кола и винаги има риск то да е било в инцидент или основни части от него да липсват или да са повредени.

Share