Кое столче за кола е най-безопасното?

Кое е най-безопасното от детските столчета за кола?

обърнато назад детско столче за колаНе е изненада, че това е един от най-често задаваните въпроси от родителите. Предлагали сме вече краткия отговор, но ето малко повече информация, защо това е така. Ние всички естествено искаме само най-доброто за децата си. Реално обаче, няма добър и лесен отговор на този въпрос и купувайки детско столче за кола, което се води „най-доброто“ и „победител в теста“ може и да не ви предостави допълнителна сигурност. Нека започнем от там, че возенето назад е абсолютно най-безопасно. Независимо от детската седалка, не обръщайте детето си напред, докато не сте достигнали абсолютния лимит на столчето по височина или килограми. Дори най-скъпата обърната напред детска седалка за кола е пет пъти по-малко безопасна от най-евтината обърната назад.

Истината е, че повечето от популярните обърнати назад столчета за кола предлагат еднаква защита. Возенето назад ви предоставя огромното предимство, а не моделът на детското столче. Тестовете правени от производителите на столчета за кола никога не се показват публично. Самите тестове са също различни.  Използват се различни шейни, различни скорости, различни инсталации и т.н. Шведските столчета, които предлагаме в нашия магазин, са с еднаква безопасност, когато са обърнати назад.

Безопасността при удар може да варира в зависимост от инсталацията на детската седалка и самия автомобил, и как столчето пасва в него. Тези фактори винаги ще бъдат налице, но знаейки това се надяваме, че родителите ще четат упътването малко по-внимателно.

Share