Какво представлява технологията Outlast?

Откъде идва?
OUTLAST®-технологията е първоначално разработена от NASA заради големите температурни разлики в космоса. Днес, контролиращи климата OUTLAST® материали могат да бъдат открити в различни продукти от зимни облекла, обувки, спални комплекти и медицински продукти, до различни индустриални приложения.

Какво е технологията OUTLAST®?

Технологията е базирана на Променящи Състоянието си Материали (ПСМ), които успешно комбинират две добре познати технологии. От една страна е микроенкапсулацията, също позната от дъвките, които съдържат вградени микрокапсули. Докато се дъвчат, обвивката се разрушава и се освобождава вкусът. Друг пример: хартиените тестове на парфюми по магазините. Микрокапсулите се разрушават, докато се търка хартията, освобождавайки миризмата в микрокапсулата.Разликата с материалите OUTLAST®  е, че микрокапсулите са изградени от устойчива обвивка, която не се разрушава.

Keep Cool Cover with OUTLAST®-Technology

Как работи?
Вътре в патентованите микрокапсули, наречени OUTLAST® Thermocules™, се съдържат субстанции, подобни на парафина, които имат способността да променят състоянието си. H2O е добре познат пример за този прост физичен принцип. Водата се превръща в лед или се изпарява, като се добави или отнеме енергия. ПСМ технологията се ползва от предимството на точно този физичен закон. Ползите от OUTLAST® Adaptive Comfort® продукти накратко:

  • Адаптира се по температурата на кожата
  • По-малко прегряване
  • По-малко потене
  • По-малко охлаждане
  • Активна регулация на температурата

Britax Römer Keep Cool Cover

Ние сме първата компания, която използва иновативната ПСМ технология в сферата на бебешките и детските столчета за кола. Като намаляваме неприятните температурни разлики, които влияят на малките пътници, детското столче поддържа температурата на кожата постоянна. Така, че на детето не му е нито топло, нито студено, а просто добре.

100% памучно покритие, добавя допълнителен комфорт.

Share