9. Защо возенето назад не е широко разпространено?

Няколко са причините, но най-честите две са- 1. На много родители не им е известно, че возенето назад е препоръчително и 2. На пазара не се предлагат такива детски седалки. В Германия например не използват детски седалки за возене назад, защото местните търговци и тестови организации предполагат, че родителите няма да имат и най-малката представа как се инсталират тези детски столчета.

Фактите са, че самата инсталация не е трудна, след като родителите получат адекватен съвет и подкрепа, и опитат сами с помощта на тренирано лице. Втората е, че когато научат все пак, че може детето им да седи обърнато назад до 5 или 6 годишна възраст, първата им мисъл е че това ще бъде много неудобно за него и има възможност да нарани краката си при инцидент.

За последното само ще кажа, че досега в цялата практика на RF не е имало нито един случай краката на детето да бъдат наранени, заради това, че е било обърнато назад. Децата са много по-гъвкави от нас и за тях не е никакъв проблем да се возят дори продължително обърнати назад.

Share