Най-добрият начин за обезопасяване на Вашето дете в автомобила.

Защо 5-точковият колан може да спаси Вашето дете?

История:

 

В миналото се считаше, че обезопасителните системи с щит са по-безопасното решение за возене на деца в столчета за кола.

В настоящето ние силно вярваме, че обезопасяването на детето с 5-точков колан е най-безопасния начин за возене в детска седалка.

Ранните обезопасителни системи са били създадени основно, за да предотвратят децата да се движат твърде много вътре в колата, и за да им осигурят по-добра видимост през страничните прозорци. Безопасността е била по-малко притеснителна.

untitled sitz kind_im_sitz3 kind_im_sitz2 kind_im_sitz

 

 

 

Естествената еволюция от тези първи столчета през 60-те години на ХХ век е била въвеждането на щита или обезопасителната детска възглавница. Предната дръжка на първите детски столчета е удължена и допълнително омекотена, така че да служи едновременно за ограничаване и точна за убиване на ускорението при инцидент.

По време на 70-те BRITAX RÖMER, представят изключително успешната RÖMER Peggy (която използва именно подобна възглавница) и подобни столчета се превръщат в стандарта за индустрията. Тази възглавница е била подобрена и одобрена форма на обезопасяване, когато анализите на динамиката на инцидентите са били в своя зародиш.

Въпреки това, след време, безопасността се е превърнала в по-голям проблем едновременно за родители и деца. Законодателството за използване на обезопасителен колан за възрастни е било прието през 1983 година в Обединеното кралство и оттогава детските столчета за кола са еволюирали с цел осигуряването на максимална безопасност.

В допълнение, нашето растящо познание и проучвания и изграждане в сферата на детската безопасност, включително създаването на собствени центрове и шейни за тестване на сблъсъци, сме успели да разберем точно какво се случва при катастрофа и как да намалим опасността от наранявания на децата. Бързо беше осъзнато, че системите с щит просто не осигуряват безопасна среда в ситуации с истински катастрофи.

Следователно, BRITAX RÖMER създава всичките си столчета за кола с обезопасителни колани, подобно на 5-точковите колани използвани от професионалните рали състезатели, за да обезопаси по-добре детето в столчето.

Видео-

http://www.youtube.com/watch?v=ik_9_FxAfrI

Очаквайте скоро-

„Факти за обезопасяването с 5-точкови колани: какво се случва при удар с преобръщане“.

Share

Comments are closed.