Столче за кола Britax Römer Kidfix SICT

столче за кола britax-romer kidfix SICTТова столче за кола може да се използва от 15-36 килограма или приблизително от 4-12 годишна възраст. Горещо ви препоръчваме да го ползвате, но да започнете да го правите, колкото е възможно по-късно. Докато ползите на бустър седалките с висок гръб са безспорни и децата трябва да се возят в тях до абсолютния им максимум, то те все пак не ви дават безопасността на RF столчетата. Особеното при тях е, че тъй като използват за обезопасяване на детето 3-точковия колан на автомобила, то децата трябва да са малко по-големи, за да могат безопасно да се возят в тях. Така че, 4 години е една приемлива възраст за ползването на бустър, но в никакъв случай по-рано. Когато всички критерии са изпълнени обаче, това е едно чудесно предпазно средство, с много добра странична защита.

Столче за кола kidfix sict малка снимкаКонкретно за Kidfix SICT. Този нов модел на Britax използва революционната технология SICT (Side Impact Cushion Technology). Това са видимите на горната снимка бели странични възглавници, които са пълни с въздух, който се изпуска постепенно при удар. Това отнема неговата енергия и насочва много по-малки сили към вътрешността на конструкцията и съответно детето. Тази технология бе за пръв път въведена в Американската серия седалки на Бритакс през Август 2010 г, а в Европа от началото на тази година, и то само при този модел засега. Системата е уникална и действа на принципа на въздушна възглавница, без да бъде такава в същността си. Това и дава невероятното предимство да може да се използва при детска седалка и да предлага една действително непостижима до този момент странична защита, не само на детето в седалката, но и на пътника до него, който може да бъде изхвърлен в тази посока.

Според вътрешно изследване на Britax, SICT намалява енергията на страничен удар с повече от 25 %, което може да се окаже жизненоважно, в зависимост от тежестта на инцидента. Важно е да се знае, че тези възглавници не се разгъват, като стандартни въздушни възглавници и не е нужна поддръжка. Столчето използва куки за закрепяне Изофикс. Тук Изофикс системата не участва в обезопасяването на детето, а спомага за седалката да стои в правилна позиция и да не се налага да я връзвате с колан, когато не е в употреба. Както при всички бустъри с висок гръб защитата на детето идва от 3-точковия колан на автомобила, но все пак Изофикс-а е една много полезна добавка в случая. Ако колата не е оборудвана с Изофикс, то KIDFIX SICT може да се използва като класически бустър и да се използва само 3-точковия колан.

 • Странична защита- с дълбоки страни.
 • Индикатори потвърждават, че Изофикс куките са правилно закрепени.
 • Водач за правилно поставяне на 3-точков колан.
 • Лесен път за преминаване на колана.
 • Височината се регулира в 11 позиции.
 • Регулируем гръб, позволява инсталиране в почти всички коли.
 • С възможност за регулиране на наклона, когато се използва Изофикс.
 • Когато се използва Изофикс, няма нужда да се слага колана, когато седалката не се използва.
 • Меко покритие с възможност за пране.
 • Side Impact Cushion Technology – пълни с въздух, абсорбиращи при удар енергията възглавници.
 • Седалката расте с детето.
 • Лесна за пренасяне между коли.

Награди:

награди на детско столче за кола britax kidfix SICT

 

 

 

 

Цветови наличности и цени с ДДС:

 

Trend line:  448 лв.

High line: 480 лв.

 

 

Аксесоари за детски столчета Britax Römer Kidfix SICT:

 

keep cool cover за Britax Römer Kidfix SICTтехнология outlast–  Keep Cool Cover със технология Outlast: 65 лв.

 

 

 

Летен калъф Britax Römer Kidfix SICT– Летен калъф: 49 лв.

 

 

 

гаранция на детски столчета за кола britax-romer

Share